Oczywiście wychodzę z założenia, że takie, nazwijmy je małe przyjemności powinny być przygotowywane o wiele częściej niż raz na rok i w moim przypadku mówiłoby się o jednych wielkich Walentynkach, które trwają cały rok;)Mam nadzieję, że skorzystacie z tego przepisu, bo jest naprawdę prosty, jedyne w co musicie się zaopatrzyć to cierpliwość- u mnie jest z nią krucho, więc, co chwilę spoglądałam do lodówki, czy aby już któraś z warstw nie stężała, co sprawiało, że zamiast szybciej, galaretka tężała wolniej...;)- 150 g czerwonej galaretki( dwa opakowania)- użyłam truskawkowej- 450 g mleka skondensowanego słodzonego- 1 puszka- 1 łyżeczka żelatyny- 600 ml wody- 200 g śmietany kremówki 36%- 1 łyżka cukru pudruProszek galaretkowy podzielić na cztery równe części (po 37,5 g). Smacznego!- 150 g jelly powder- 450 g sweetened condensed milk- 1 teaspoon gelatine powder- 600 ml water- 200 g whipping cream- 1 tablespoon icing sugarDivide jelly powder into four even parts ( 37.5 g each).Bring 200 ml water to a boil and pour into the first part of jelly, stir to dissolved and pour between glasses (I used 5 glasses, 200 ml volume). Bring 50 ml water to the boil and pour into the second part of the jelly, stir to dissolved and gradually pour 100 g condensed milk into jelly, stirring all the time. Zagotować 50 ml wody i wlać do trzeciej części galaretki, dobrze wymieszać i powoli wlewać 100 g mleka skondensowanego, mieszając cały czas. Zagotować 50 ml wody i wlać do drugiej części galaretki, dobrze wymieszać i powoli wlewać 100 g mleka skondensowanego. Zagotować 200 ml wody i wlać do 4 części galaretki, wymieszać do dokładnego rozpuszczenia i przelać do szklanek z deserem, wstawić do lodówki do stężenia. Zagotować 200 ml wody i wlać do jednej części galaretki, dobrze wymieszać i przelać w równych ilościach do szklanek. Bring 200 ml water to the boil and pour into the fourth part of jelly, stir to dissolved, then pour between glasses. Do ciepłej żelatyny powoli wlewać 250 g mleka skondensowanego, ciągle mieszając, po czym przelać do szklanek w równych ilościach. Deser na zimno z galaretki i mleka skondensowanego Jelly and sweetened condensed milk dessert, for English scroll down Żelatynę połączyć z 100 ml zimnej wody, dobrze wymieszać do połączenia i odstawić na parę minut. Gradually pour 100 g condensed milk into the jelly, stirring all the time. Bring 50 ml water to the boil and pour into the third part of jelly, stir to dissolved. Jeśli mam być szczera Walentynki nigdy nie należały do moich ulubionych świąt i mogłabym żyć bez tego dnia, nie cierpiąc katuszy, że go nie ma. Remove from the stove and gradually pour 250 g condensed milk into the gelatin, stirring all the time.