Składniki 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 szklanka cukru 6 jajek (L) w temp. pokojowej ⅓ szklanki mąki ziemniaczanej Wykonanie Jajka wyszoruj pod gorącą wodą, przelej wrzątkiem. kategoria: kuchenne ABC tagi: autor: Joanna Komorowska Od dzisiaj co jakiś czas będę prezentowała wam przepisy od podstaw, dla tych z nas, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z kuchnią. Mąki przesiej, dodaj w 3–4 porcjach do białek, miksując na najniższych obrotach. Przepis jest prosty w realizacji, jeżeli wykonacie dokładnie – na pewno wypiek wam się uda. Dodaj w trzech porcjach cukier cały czas miksując, uzyskując gęstą pianę. Biszkopt piecz w temperaturze 160–170°C ok. 35 minut (do suchego patyczka).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://apetyt-na-kuchnie.pl/2016/01-11-idealny-biszkopt-bez-proszku-do-pieczenia.html