Zupa dyniowa z naleśnikiem

Małgorzata
Zupy
18.02.2016 17:05
Zupa dyniowa z naleśnikiem

Zupa 2 szkl pure z dyni (użyłam mrożonego) 1 serek topiony ok. 200 ml wody 1 łyżeczka Gomasio imbir mielony papryka mielona słodka pieprz cayenne ewentualnie sól himalajska Naleśniki 3/4 szkl mleka 3/4 szkl mąki 1 jajko 1 łyżeczka mielonego jęczmienia 2 łyżeczki siemienia lnianego 1. Naleśniki proponuję przygotować wcześniej. 4. Naleśniki zwijamy w rulon i kroimy w cienkie paski jak makaron. Szybka w przygotowaniu zupa krem o lekko sezamowym posmaku. Idealnie komponuje się z zielonym naleśnikiem, który wzbogaciłam siemieniem lnianym. Dolewamy tyle wody aby konsystencja nie była za gęsta. Dosypujemy mielony imbir i paprykę, pierz cayenne oraz sól himalajską.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/02/18/zupa-dyniowa-z-nalesnikiem/