Ważne jest żeby dodać dobry olej,taki delikatny,o neutralnym smaku i zapachu, ja używam POLSKI-Olej Rzepakowy bo nadaje się nie tylko na zimno ale również do smażenia duszenia-bo ma wysoką temperaturę dymienia, zapraszam do obejrzenia filmiku-Zobaczcie sami jakie to proste Składniki: 2 jajka 250 ml oleju(najlepiej olej rzepakowy Polski) pół łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu, łyżeczka musztardy 3 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: składniki wszystkie dajemy do półlitrowego słoiczka(trzeba patrzeć ,żeby słoiczek był na tyle szeroki żeby końcówka od blendera do niego weszła) wkładamy końcówkę naszego blendera do samego dna i włączamy na najwyższych obrotach -miksujemy 3-4 sekundy ,następnie powoli unosimy końcówkę do góry słoika i z powrotem na dół powoli -tak robimy 3-4 razy-gotowe!!!