NALEŚNIKI AMERYKAŃSKIE – PANCAKES

codogara
Desery
05.02.2016 13:50
NALEŚNIKI AMERYKAŃSKIE – PANCAKES

Naleśniki amerykańskie – Pancakes - 200 g pszennej mąki typ 450 - 330 ml Maślanki - 1 duże jajko - szczypta soli - 70 ml roztopionego masła lub oleju - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 50 g cukru pudru TO CI SIĘ PRZYDA - blender ręczny z nakładką do ubijania, mikser ręczny albo rózga do ubijania - chochla Porada szefa kuchni - Na średnio rozgrzaną patelnię wlej chochelką porcje ciasta ( ze względu na zawartość tłuszczu w cieście nie musisz już smarować dna patelni ). Naleśniki amerykańskie – Pancakes przepis - Sypkie składniki przesiej do miski a następnie dodaj wszystkie pozostałe (jeśli używasz masła, przestudź je przed dodaniem do reszty składników). Patelnie o mniejszych średnicach będą lepsze do smażenia amerykańskich naleśników ponieważ mniejsze rozmiary ułatwia Ci obracanie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.codogara.pl/7613/nalesniki-amerykanskie-pancakes/