Biszkopt z makiem, krem z mascarpone i likierem śmietankowym, do tego nasączone w likierze delicje a całość uwieńczona wiśniową galaretką - po prostu niebo w gębie! SKŁADNIKI: (na blachę 25x35cm) Biszkopt z makiem: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szkl suchego maku Krem z mascarpone 375 g mascarpone (1,5 standardowego opakowania) 250 ml śmietanki 30% 2 śmietan fix-y 4-5 łyżek cukru pudru 50-75 ml likieru śmietankowego Dalkowski Ok 2/3 tak przygotowanego ponczu nasączyć spód biszkoptowy, na to rozsmarować krem, a następnie ułożyć delicje maczane stroną z biszkoptem w pozostałym ponczu (układać należy je czekoladą do dołu). Ponadto: delicje wiśniowe 2 galaretki wiśniowe 50 ml likieru śmietankowego Dalkowski do nasączania ciasta i biszkoptów 1. Galaretkę rozpuścić w 3,5 szkl wrzątku. 4. Likier wymieszać pół na pół z przegotowaną wodą. Piec ok 30 min w 180*C. 3. Krem: Śmietankę ubić dodając pod koniec śmietan fix-y.