Szybki w przygotowaniu i na pewno wyjdzie :) Składniki: skórka z jednej pomarańczy 220 ml soku ze świeżo wyciśniętej pomarańczy 100 g masła 180 g mąki pszennej szczypta soli 4 jajka olej do smażenia cukier puder do oprószenia Oponki smażymy z obu stron na złocisty kolor w garnku tak aby olej sięgał 4-5 cm i był rozgrzany na ok 170 c. Tniemy papier pergaminowy na kwadraty 5 cm na 5 cm i na każdym papierku wyciskamy oponkę. Należy pamiętać żeby oponki smażyć razem z papierkiem, który po chwili sam się odklei ( wtedy go wyciągamy, jest to konieczne, żeby oponki nie straciły kształtu).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://niezlymlynek.blogspot.com/2016/01/pomaranczowe-oponki-parzone.html