sajgonki

Irmina
Obiad
29.01.2016 17:58
sajgonki

Sajgonki Składniki: 10 placków papieru ryżowego 50 g makaronu chińskiego 4 grzybki mun lub kapelusze suszonych prawdziwków marchewka pietruszka 3 liście kapusty pekińskiej 200 g mięsa mielonego sól, pieprz chili jajko Wykonanie: Grzybki namoczyć w wodzie przez 20 min, po tym czasie odcedzić i pokroić w cienkie paski. Mięso mielone usmażyć, dodać sól, pieprz i szczyptę chili, marchewkę i pietruszkę pokroić w cienkie paski, dodać do mięsa, smażyć, aż warzywa zmiękną. Placki zanurzać pojedynczo w letniej wodzie, kłaść na deskę, poczekać, aż zmiękną i nakładać na każdy placek po łyżce stołowej farszu. Tak przygotowane sajgonki odstawić na ok. 1h (wtedy na papierze unikniemy pęcherzyków w trakcie smażenia).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodzony.blogspot.com/2016/01/sajgonki.html