Jest co prawda dość słodkie, a co za tym idzie kaloryczne, ale taka okazja zdarza się tylko raz w roku:) foremka 24x27 cm Składniki: - 3/4 szklanki mleka, - 350g masła, - 300g mleka w proszku, - 2 czubate łyżki cukru waniliowego, - 400g herbatników, - puszka masy krówkowej (400g) użyłam Helio, - 100g mlecznej czekolady, - 50g gorzkiej czekolady, - 1/4 szklanki mleka, - 150g orzeszków ziemnych w miodzie. Na dnie blaszki o wym. 24x27cm rozłożyć warstwę ciastek, rozsmarować połowę masy i przykryć kolejną warstwą herbatników. Miękkie masło utrzeć, dodawać na przemian zwykłe mleko i mleko w proszku. Czekolady połamać na kawałki, połączyć z mlekiem i stopić na parze. Proponuję pyszne ciasto bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, bo nie wymagające pieczenia. Rozsmarować masę krówkową (można ją lekko podgrzać, by łatwiej dało się ją rozprowadzić).