Zupa gulaszowa

Ewelina
Obiad
07.01.2016 13:03
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa Składniki: - 30 dag wołowiny (opcjonalnie) - 20 dag wieprzowiny - 1 duża papryka czerwona lub trzy małe czerwona, zielona, żółta - 2 średnie cebule - 1 duża marchewka - 4 duże ziemniaki - sól, pieprz - kminek, majeranek - słodka papryka - ziele angielskie, liść laurowy - 2 dag mąki - smalec lub margaryna - Mięso umyć, pokroić w średnią kostkę. Do gotującej się zupy dodać paprykę, marchewkę, ziemniaki oraz przyprawy. - Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. *zamiast ziemniaków można podawać z malutkimi kluskami śląskimi. Przełożyć do garnka, podlać wodą około 1,5-2 L - Zagotować. Marchew w półksiężyce lub plasterki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tagebuchpopolsku.blogspot.de/2016/01/zupa-gulaszowa.html