Chrupiące ciasteczka owsiane

Ewelina
Ciasta
01.01.2016 9:11
Chrupiące ciasteczka owsiane

Chrupiące ciasteczka owsiane Składniki na około 22 duże ciasteczka: 200g masła w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru (można użyć białego) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 jajko (w tej samej temperaturze co masło) 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki posiekanych bakalii 1. Lubię w niedzielę upiec ciasteczka, bo parę sobie odłożę i w ciągu tygodnia umilają mi one śniadanie w pracy:). Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C na funkcji termoobieg i piec przez około 17 minut (na funkcji góra-dół 180°C). 4. Z ciasta formować w rękach kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać (między ciasteczkami proszę zachować odstępy). Wiem, że miało być bardziej dietetycznie, ale upiekłam parę takich dietetycznych i w ogóle mi nie smakowały, za to te, to co innego. 2. Masło ucierać mikserem na średnich obrotach przez około 2 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.malacukierenka.pl/chrupiace-ciasteczka-owsiane.html