• Łyżka miodu • cukier puder do obsypywania foremki • biszkopciki Składniki na masę: • 50 g masła, • 50g cukru pudru, • łyżka likier miodowego Wykonanie masy orzechowej: Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i dokładnie miksujemy. Na prośbę marki Garneczki.pl, powstały w mojej kuchni te pyszne orzechowo- miodowe ule ;). Składniki: • 200g orzechów mielonych włoskich lub kokosu • 200g cukru pudru, • 1 białko lub 3 łyżki mleka Z przygotowanego ciasta odrywamy kawałki masy, formujemy z nich kulki i obsypujemy cukrem pudrem. Masa miodowa: W misie miksera ucieramy masło z cukrem pudrem do uzyskania jasnego, puszystego kremu. Wśród świątecznych pierniczków i maślanych ciasteczek warto przygotować te słodkie cuda i postawić na świątecznym stole. Do wykonania ciasteczek wykorzystałam foremki do ciastek plastikowe PRACTIC ULE. Przygotowujemy foremki do uli, wysypujemy cukrem pudrem i zamykamy.