1 kurczak ok 1,5kg 2 filety z kurczaka 3 ząbki czosnku 1,5 łyżki tymianku główka czosnku do pieczenia sól pieprz łyżeczka słodkiej papryki 4 łyżki oleju Kurczaka przygotować dzień wcześniej. W miseczce wymieszać mięso, tymianek, czosnek, łyżkę oleju, doprawić solą i pieprzem. Kurczaka nafaszerować mięsem, otwór zaszyć lub spiąć wykałaczkami, nogi związać sznurkiem. Na drugi dzień mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać resztą marynaty, w której leżał kurczak. Po wyjęciu z piekarnika mięso odstawić na ok 10-15 min. aby odpoczęło.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://asiuuulek.blogspot.com/2015/12/kurczak-pieczony-tymiankowo-czosnkowy.html