Śledź pod buraczkiem

Agata
Przekąski
22.12.2015 8:33
Śledź pod buraczkiem

Proporcje dla 2 osób Składniki: 1 upieczony burak 2 filety śledziowe 2 jajka ugotowane na twardo 1/2 cebuli 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu sól morska czarny pieprz posiekany koperek sok z cytryny Wykonanie: Filety śledziowe, jeśli jest taka potrzeba moczymy prze 2-3 godziny w mleku, odsączamy i wycieramy ręcznikiem kuchennym. Na cebuli układamy starte jajko, polewamy sosem, a na koniec układamy starego buraka i te ż polewamy sosem. Śledzia kroimy w wąskie paski, układamy go na talerzu, na nim układamy cebulę. Dziś zapraszam na jedno z moich klasycznych dań na Wigilię, czyli przed Wami śledź pod buraczkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/12/sledz-pod-buraczkiem.html