SKŁADNIKI 40 dag brukselki 2 marchewki 1 cebula 1 szklanka bulionu 1/4 szklanki mąki np. pełnoziarnistej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz 2 listki laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Rozgrzewamy w rondlu olej i smażymy razem przez 7-10 minut. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Smażymy na rozgrzanym oleju w dużym rondlu, aż się zarumieni. Podajemy z ziemniakami z wody. Dodajemy bulion, marchewkę z cebulą i brukselkę. Możemy dodać surową brukselkę, wtedy dusimy do momentu, kiedy zmięknie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2013/02/schab-w-zioach-z-brukselka.html