Royal Icing

Małgorzata
Desery
15.12.2015 12:24
Royal Icing

Składniki ok. 500 g cukru pudru 90 g bezy ok. 100 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soku z cytryny barwniki 1. 2. Dodajemy sok z cytryny i 3-4 łyżki wody. 4. Włączamy robot na maksymalne obroty i mieszamy około 7-10 minut. Nie możemy przesadzić z jej ilością ponieważ lukier będzie rzadki. Do misy wsypujemy cukier puder i bezy rozgniecione na proszek. To rodzaj lukru królewskiego robionego na bazie bezy. Gotowy lukier dzielimy na tyle części ile potrzebujemy kolorów. Jeśli nie, dodajemy jeszcze łyżeczkę wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/15/royal-icing/

Małgorzata