T-Bone Stek z masłem rozmarynowym

Kami
Obiad
14.12.2015 11:10
T-Bone Stek z masłem rozmarynowym

Ale dowiedziałem się, że na pięknej Warmii, gdzie o ekologiczne łąki i zielone pastwiska nietrudno hodowana jest bydło mięsne rasy Hereford. Sezonowany kawał wybornej wołowiny dostarcza takich uniesień, że chce się zaśpiewać wielkim głosem: ach, co to był za stek! Po jednej stronie jest kościstej linii jest polędwica, po drugiej zaś rostbef. Bo prawda taka, że o dobry stek wcale niełatwo. I tu znowu słowo klucz - naprawdę (!) nieziemski smak. T-Bone stek to doskonały kawałek mięsa. I tak oto w jednym steku mamy dwa zacne, a nawet najzacniejsze, kawałki wołowiny kulinarnej. Za to od czasu do czasu lubię zjeść naprawdę dobry stek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/T_Bone_Stek_z_maslem_rozmarynowym-20690p.html