Na patelni mocno rozgrzej olej i włóż schab - obsmaż krótko z każdej strony do lekkiego zrumienienia - uważaj, bo ziarenka musztardy będą wesoło wyskakiwać z patelni :) Jeśli masz patelnię żaroodporną, przykryj na niej schab folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (jeśli Twoja patelnia nie może być używana w piekarniku, mięso wpierw przełóż do naczynia żaroodpornego). Mięso natrzyj z wszystkich stron musztardą z miodem. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw przez co najmniej 10 minut pod przykryciem. Mięso wyjmij z marynaty (nie będzie już potrzebna) i dopraw pieprzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mniammniam.com/Schab_pieczony_z_musztarda_i_miodem___receptura_inspirowana_przepisem_Pani_Neli_Rubinstein-17170p.html