*foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: - 3 szklanki mąki - 1 szklanka cukru pudru - 180 g masła - 4 żółtka - 8 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 18% na masę serową : - 1 kg twarogu - 1 szklanka cukru - 8 jajek - sok i skórka z cytryny - 100 g masła - łyżka mąki ziemniaczanej lub mleka w proszku Ucierać ser z cukrem, następnie dodawać po jajku, dodać sok i skórkę z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną. *Uwaga: jeśli chcecie zrobić ten sernik z serka wiaderkowego to oczywiście można, ale należy dodać jeszcze jedno opakowanie budyniu waniliowego. Jeśli Wasz piekarnik tak jak mój słabo piecze od dołu to spód z ciasta należy najpierw podpiec. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Ciasto podzielić na dwie nierówne części, owinąć je folią i wstawić do lodówki. Resztę ciasta rozwałkować i pokroić w paski.