Składniki: -ciasto: - 450g mąki pszennej - 1 szklanka cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 250g margaryny - 1 jajko - 2 żółtka - łyżka śmietany - bułka tarta do posypania - 4 brzoskwinie (mogą być z syropu), - budyń śmietankowy x2 - Na samą górę zetrzeć na dużych oczkach tarki ciasto z zamrażarki. - Przygotowujemy budyń wedle przepisu na opakowaniu lecz w mniejszej ilości mleka niż zalecane. - Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części i zawijamy każdą w folię aluminiową. - Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C z termoobiegiem na 45-50 min. - Po tym czasie, blaszkę (24x29cm) wyklejamy ciastem z lodówki, posypujemy bułką tartą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tagebuchpopolsku.blogspot.de/2015/12/kruche-ciasto-z-brzoskwiniami-i-budyniem.html