Pierniczki w czekoladzie -precelki

Anna
Ciasta
04.12.2015 17:23
Pierniczki w czekoladzie -precelki

Składniki: - 600 g mąki pszennej - 150 g cukru pudru - 200 g ciepłego,płynnego miodu - 1/2 opakowania proszku do pieczenia - 120 g masła - 3 łyżeczki przyprawy do piernika lub cała jeśli kupna - 2 jajka Z mąki,cukru pudru,ciepłego miodu,proszku do pieczenia,masła,przyprawy do piernika oraz jajek wyrobić gładkie ciasto,odłożyć w chłodne miejsce na 24 godziny(nie lodówka). Piekarnik rozgrzać do 180st C .Rozwałkować ciasto na ok 2mm płat i wykrawać kółeczka,w środku każdego serce,gwiazdkę lub inny,dowolny wzór. Po upieczeniu można je zostawić w takiej wersji,jednak znacznie lepiej smakują zatopione w rozpuszczonej czekoladzie. Z tej ilości składników wyjdzie nam 2-3 blachy,w zależności od tego jak grubo rozwałkujemy ciasto. Kółka ułożyć na blachę wyłożoną papierem,posmarować roztrzepanym jajkiem,posypać cukrem.piec ok 10-15 min,aż pierniczki będą pulchne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/12/pierniczki-w-czekoladzie-precelki.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna