Spróbujcie :) SKŁADNIKI 500 g płatów śledziowych sól pieprz 3 łyżki mąki pszennej olej do smażenia 30 g suszonych grzybów (podgrzybków lub prawdziwków) oliwa z oliwek 3 cebule pokrojone w piórka kilka gałązek tymianku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego PRZYGOTOWANIE Śledzie myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, doprawiamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące. Smacznego :) piątek, 4 grudnia 2015 Śledzie z suszonymi grzybami według Doroty Welllman Autor: Małgorzata Chyla o 09:21:00 Etykiety: Boże Narodzenie, Dorota Wellman, Lidl, przepisy na Boże Narodzenie, przepisy na święta, śledzie, śledzie przepis, śledzie w oliwie, śledzie z grzybami, święta, Wigilia Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na złoto. W słoiku układamy na zmianę kawałki śledzi, potem grzyby. Na każdej warstwie układamy 1-2 gałązki tymianku, liście laurowe i ziele angielskie. Śledzie w towarzystwie grzybów w ten sposób przyrządzone są wyśmienite.