Składniki: masa budyniowa 2 budynie w proszku bez cukru 0,75 l mleka 8 dag margaryny lub masła 4 łyżki cukru krem cappuccino 1 opakowanie Śnieżki 200ml mleka 8 czubatych łyżek cappuccino w proszku 250g serka mascarpone 5 łyżeczek żelatyny 2/3 szklanki ciepłej wody 16 herbatników 4 kostki czekolady deserowej do dekoracji Wykonanie: Tortownicę wykładamy na dnie i po bokach papierem do pieczenia ,można blachę posmarować tłuszczem, wówczas papier lepiej się trzyma. Mleko dzielimy na pół i z jednej część zagotowujemy z margaryną i cukrem ,a drugą mieszamy z budyniami, gdy mleko się zagotuje, gotujemy budyń…energicznie mieszając by sie nie przypalił.. Gorący budyń wykładamy łyżką na pokruszone herbatnik.. Pozostawiamy do ostygnięcia Mleko na masę cappuccino zagotowujemy, dodajemy proszek cappuccino, dokładnie mieszamy i schładzamy.. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, pozostawiamy do wystygnięcia … Do ubitej śnieżki dodajemy serek mascarpone, ponownie ubijamy .. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i łączymy z masą, delikatnie i dokładnie mieszając… Do mleka z cappuccino wsypujemy śnieżkę i miksujemy kilka minut na wysokich obrotach…