Domowe batoniki kokosowe bounty

Gosia
Przepisy
27.11.2015 17:29
Domowe batoniki kokosowe bounty

Składniki na około 12 batoników: 3 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru pudru 2/3 szklanki słodzonego mleka skondensowanego około 300g czekolady na polewę (u mnie pół na pół gorzka i mleczna) Wykonanie: Wiórki kokosowe, cukier puder oraz mleko skondensowane umieść w dużej misce i wymieszaj dokładnie łyżką lub szpatułką. Ułóż je na talerzu lub blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na około godzinę do lodówki. Schłodzone batoniki namaczaj w rozpuszczonej czekoladzie i układaj na kratce lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wystarczy zaledwie kilka składników i na deser możecie mieć intensywnie kokosowe batony, zatopione w Waszej ulubionej czekoladzie. Słodka przekąska dla wielbicieli popularnych kokosowych batoników, do przygotowania w dosłownie kilka minut, plus oczywiście czas chłodzenia. W razie potrzeby dodaj nieco więcej cukru lub mleka skondensowanego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://brunetkawkuchni.com/2015/11/27/domowe-batoniki-kokosowe-ala-bounty/