odkąd gotuję ten barszcz to cała moja rodzina przerzuciła się na ten sposób musicie koniecznie spróbować SKŁADNIKI: 2,5-3 kg buraków czerwonych 100ml octu 10% 2 łyżki cukru 3-4 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 por 1 cebula kilka rosołków w kostce vegeta sól pieprz majeranek czosnek kilka ząbków koncentrat buraczany(nie koniecznie) PRZYGOTOWANIE: Buraczki obieramy i kroimy w plastry ok 1 cm, mieszamy z octem ,cukrem i solą(płaska łyżeczka) przykrywamy i odstawiamy na noc (można czasami przemieszać) Na końcu możemy dodać trochę koncentratu buraczanego jak ktoś lubi, zostawiamy do ostygnięcia,najlepiej do wieczora żeby wszystkie warzywa oddały cały smak,potem ponownie zagotowujemy i gorący wlewamy do słoików,zakręcamy i dajemy do góry dnem,aż wystygną i wtedy do lodówki, mogą tak stać w lodówce nawet kilka miesięcy,ale tylko pod warunkiem ,że będziecie potrafili się jemu oprzeć bo w chłodne dni nie ma nic lepszego żeby się zagrzać a po za tym czy zrobicie krokiety czy ruskie pierożki to będzie jak znalazł,hihi