Składniki: 200 g masła 13 g mąki 150 ml mleka 42 g serka mascarpone 2 łyżeczki świeżego kopru 2 jajka 80 g wędzonego łososia sól i pieprz do smaku masło do smarowania kokilek do dekoracji łosoś, serek mascarpone i koper Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy masło, mleko i mąkę, jak masa zacznie delikatnie gęstnieć dodajemy koper i serek, cały czas mieszają. U mnie ubiegłym roku właśnie takie suflety pojawiły się na wigilijnym stole i na 100% powtórzymy je w tym roku. Uważam, że to bardzo fajna propozycja Świąteczna, chociaż, takie suflety możecie sobie przygotować kiedy chcecie, nawet na romantyczną kolację dla dwojga. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C i pieczemy ok 15 minut, aż suflety ładnie wyrosną i się złociście zarumienią .