Składniki na spód: 200 g mąki pszennej tortowej 60 g drobnego cukru do wypieków 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże jajko 120 g zimnego masła, posiekanego Składniki na masę serową: 2 dojrzałe mango 4 jajka 150 g cukru 1 kg twarogu z wiaderka dobrej jakości 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1 i 1/2 mango miksujemy przy pomocy blendera na gładkie puree, resztę mango odkładamy na później do dekoracji. Spód foremki oraz boki mniej więcej do połowy jej wysokości wyklejamy ciastem, nakłuwamy gęsto widelcem i wkładamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników. Pieczemy 12 minut, wylewamy masę serową i pieczemy kolejne 45-55 minut, aż sernik będzie sprężysty na środku. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misie miksera i miksujemy jedynie do połączenia składników. Pycha <3 Przepis na ten pyszny serniczek znalazłam na stronie Domowe Wypieki. Formujemy kulkę, zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 60 min. 2.