Schab po cygańsku

Gabriela
Zapiekanki
24.11.2015 7:47
Schab po cygańsku

Składniki: kotlety schabowe 4 duże marchewki 4 duże cebule mały słoik majonezu ziemniaki sól pieprz ser żółty tymianek Wykonanie: Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki i marchewki umyć następnie pokroić w plastry, cebulę pokroić w piórka. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć pół ziemniaków, marchewkę, kotlety, cebulę i resztę ziemniaków każdą warstwę ziemniaków posolić i popieprzyć. Nie dodawać żadnego tłuszczu, gdy majonez się wytopi powstanie sos w którym wszystko się upiecze. Schab po cygańsku to bardzo prosta potrawa jednogarnkowa, jak dla mnie jest to przepyszne danie bez większego gotowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2015/11/schab-po-cygansku.html