Składniki: - schab (do 1 kg) - 2 cebule - łyżka oleju - 3 ziarenka ziela angielskiego - liść laurowy - 10 nasion jałowca - sól, pieprz - majeranek - czosnek granulowany - łyżka mąki Przygotowanie: - Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody i dodać do sosu, zagotować, doprawić majerankiem, ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. - Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Co jakiś czas odwracać mięso i uzupełniać wodą odparowany płyn. - Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. - Wszystko zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy przyprawy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tagebuchpopolsku.blogspot.de/2015/11/schab-w-jaowcu.html