Sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową

Małgorzata
Sałatki
18.11.2015 11:44
Sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową

Składniki 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 szkl mrożonej lub świeżej fasolki szparagowej 1 puszka soczewicy gotowanej na parze firmy Bonduelle 1 cebula 4 łyżki pestek słonecznika 1 łyżka oleju lnianego firmy Olejowy Raj kawałek pora pieprz ziołowy sok z cytryny - 1. Fasolkę szparagową gotujemy na parze. Jeżeli używamy świeżej musimy pokroić ja na mniejsze kawałki. - 2. Cebulę kroimy w kostkę a pora w talarki. - 4. Tuńczyka odcedzamy, przekładamy do miski i delikatnie widelcem rozdrabniamy na mniejsze kawałki - 5. Skomponowałam więc sałatkę ze składnikami, które w połączeniu z rybą stworzyły oryginalny i ciekawy smak. Od dawna marzył mi się tuńczyk w innym wydaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/18/salatka-z-tunczykiem-i-fasolka-szparagowa/

Małgorzata