Schab po bałkańsku

Ania -
Obiad
18.11.2015 8:36
Schab po bałkańsku

SKŁADNIKI: 60-70 dag schabu 2 cebule 1-2 czerwone papryki 250 g pieczarek 3 pomidory pokrojone w kostkę lub 1 puszka pomidorów w kawałkach 2 ogórki kiszone 1/2 szkl przecieru pomidorowego typu passata 1/2 szkl bulionu 1-2 ząbki czosnku olej do smażenia 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego) ulubiona przyprawa do mięsa sól, pieprz,słodka i ostra papryka 1. 2. Cebule pokroić w piórka, paprykę w paseczki, pieczarki w plasterki, pomidory i ogórki w kosteczkę. 3. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć cebulkę, dodać paprykę i pieczarki, oprószyć solą i smażyć razem jeszcze ok 5 minut, po czym dodać mięso, pomidory, przecier i bulion i dusić następne 10 minut. Po tym czasie dodać ogórka i przeciśnięty przez praskę czosnek, dusić jeszcze ok 10-15 minut do miękkości mięsa. Schab pokroić w paseczki, posypać ulubioną przyprawą (u mnie jest to ostatnio Przyprawa do mięs z Lidla).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/11/schab-po-bakansku_18.html