Pieczone jadalne kasztany

Agata
Przekąski
13.11.2015 11:02
Pieczone jadalne kasztany

Pieczone jadalne kasztany Najlepsze kasztany są na placu Pigalle, Zuzanna lubi je tylko jesienią. Kasztany układamy na blaszce do pieczenia nacięciem do góry i pieczemy przez 15 minut. Kasztany układamy na blaszce do pieczenia nacięciem do góry i pieczemy przez 15 minut. Układamy je płaską częścią na desce, a wypukłą część delikatnie nacinamy na krzyż. Układamy je płaską częścią na desce, a wypukłą część delikatnie nacinamy na krzyż. Gdy kasztany lekko przestygną, obieramy je ze skorupek i skórki (tak jak orzechy włoskie). Gdy kasztany lekko przestygną, obieramy je ze skorupek i skórki (tak jak orzechy włoskie). Kupując kasztany zwróćmy uwagę na to, aby nie były uszkodzone, były lśniące i w miarę ciężkie. Nacięte kasztany wkładamy do garnka z woda i gotujemy przez 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/11/pieczone-jadalne-kasztany.html