Idealnym dodatkiem do zapiekanki jest surówka z kapusty pekińskiej Składniki: 10 średnich ziemniaków ziemniaków 250 g wędzonego boczku 4 jajka 4 łyżki śmietany 1 łyżka oleju 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku 100 g startego żółtego sera sól pieprz Ziemniaki ugotować, odcedzić i ubić ze śmietaną na puree. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu aż jajka się zetną, a ser rozpuści. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wyrównać po czym zrobić 4 dołki i w każdy wbić jajko. Nie bardzo mam siłę jeszcze gotować i staram się gotować proste, ale smaczne dania. Po powrocie ze szpitala próbuję dojść do siebie, ale jakoś idzie to bardzo opornie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/11/jajka-zapiekane-po-wiejsku.html