Wyszło mi takie fajne ciacho. składniki: piegusek 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki szczypta soli 1 szklanka suchego maku, ja dałam mak mielony 125 g masła 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki 1 budyń waniliowy duży (na 3/4 l mleka) mleko i cukier do ugotowania budyniu 100 ml likieru o smaku waniliowym, u mnie likier Dalkowski 150 g miękkiego masła 2 galaretki, u mnie agrestowe 3 banany Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 35-40 minut, do suchego patyczka. Obie galaretki rozpuścić w 750 ml wody i odstawić do wystudzenia. Banany obrać i pokroić w plasterki, ułożyć na kremie. A żeby piegusek nie był taki samotny dodałam krem budyniowy oraz banany i galaretkę. Cały czas ubijać i porcjami dodawać likier a następnie wystudzony budyń. Gotowy krem wyłożyć na wystudzone ciasto. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Potem dodać mak, zmiksować aby składniki się połączyły.