Składniki na masę: - 2 szklanki purée z dyni (wg sposobu podanego w przepisie na sernik z dyni), - 1⁄4 łyżeczki soli, - 1⁄2 szklanki cukru, - 3 jajka, - 1 i 2⁄3 szklanki słodkiej śmietanki 30%, - 1 łyżeczka cynamonu, - 1⁄2 łyżeczki mielonego imbiru, - 1⁄4 łyżeczki mielonej (albo najlepiej świeżo startej) gałki muszkatołowej, - ewentualnie bita śmietana do dekoracji. Składniki, które będą nam potrzebne do zrobienia tego ciasta to: Składniki na ciasto: - 1,5 szklanki mąki pszennej, - 100 gramów masła, - 2 jajka, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 1⁄4 łyżeczki soli, - 3 łyżki cukru. Ostudzone ciasto wkładamy do schłodzenia do lodówki na co najmniej 3 godziny, ale najlepiej na całą noc. Pieczemy ciasto przez około 60 minut do momentu gdy po nakłuciu go patyczkiem masa nie pozostanie na patyczku. I dopiero wtedy przelewamy z garnka na ciasto masę. Ciasto to wzorowane jest na przepisach zza oceanu. Wkładamy na około 30 minut do lodówki i schładzamy.