Składniki: 400 g makaronu (dowolnego) 250 g twarogu 2 łyżki cukru (lub według własnego smaku) 1 łyżka cukru waniliowego 300 ml śmietany (dałam 18%) 1/2 szklanki płatków migdałowych 1 łyżka masła Twaróg rozgnieść widelcem z dwoma łyżkami śmietany, cukrem, cukrem waniliowym. wszystko wymieszać z makaronem i włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż śmietana na wierchu się zetnie, a migdały lekko zarumienią. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Do zapiekanki można wykorzystać serek ricotta lub mascarpone.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/10/zapiekanka-makaronowa-na-sodko.html