Składniki na sos: 500 g passaty pomidorowej 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka cukru sól, świeżo mielony pieprz Składniki na 4 porcje klopsików: 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej bezglutenowej sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: 1 łyżka oliwy z oliwek świeże listki bazylii parmezan do posypania 4 porcje ulubionego makaronu bezglutenowego CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misce umieszczamy mięso, jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem. 3. Na talerze wykładamy makaron, na nim kładziemy klopsiki i polewamy sosem z patelni. Pyszne i bardzo szybkie w wykonaniu klopsiki duszone w pomidorowym sosie podane z ulubionym makaronem bezglutenowym :) 2. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy.