A dla wzmocnienia smaku odrobina likieru śmietankowo-truskawkowego. składniki: masa śmietankowo-truskawkowa 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30 % do ubijania 200 g truskawek, u mnie mrożone 50 ml likieru o smaku śmietankowo-truskawkowym Dalkowski dodatkowo 5 podłużnych biszkoptów likier śmietankowo-truskawkowy Dalkowski do nasączenia biszkoptów 2 kostki czekolady, u mnie gorzka Truskawki rozmrozić. Na dno każdego pucharka nałożyć trochę kremu śmietanowego i polać odrobiną truskawkowego musu. Następnie do zmiksowanego serka dodać ubitą śmietanę oraz likier i zmiksować aż składniki się połączą. Za oknem szaro i ponuro więc powracam do lata i słodkich truskawek i na osłodę polecam prosty deserek. Rozmrożone truskawki zmiksować na mus, można do smaku nieco dosłodzić.