Sałatka z kopru włoskiego z kaszą jaglaną

Malgorzata
Sałatki
14.10.2015 11:14
Sałatka z kopru włoskiego z kaszą jaglaną

Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej, - 1 fenkuł, - 100 g sera feta, - 1 saszetka oleju Kujawski z pomidorem, bazylią i czosnkiem, - 100 g szpinaku, - garść zieleniny (natka pietruszki, bazylia), - 6 suszonych pomidorów z oleju, - łyżka kaparów, - 2 łyżki oliwek, - sok i skórka otarta z cytryny, - 250 g pomidorków koktajlowych, - sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: - Koper włoski podzielić na cząstki, włożyć do wrzącej wody, gotować 5 minut, przełożyć łyżką cedzakową do zimnej wody z lodem, schłodzić, odsączyć na sicie. - Szpinak i zieleninę umyć, odsączyć na sicie. Posiekać suszone pomidory, kapary, oliwki, natkę pietruszki i bazylię, dodać kaszą jaglaną, szpinak, olej, skórkę z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2014/11/saatka-z-kopru-woskiego-z-kasza-jaglana.html