Dresing: - 4 łyżki sosu sojowego, - 2 łyżka oleju sezamowego, - 2 łyżka prażonego sezamu, - 2 łyżeczka brązowego cukru, - 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, - posiekana chili (bez pestek), - sok z cytryny do smaku. Na rozgrzaną oliwę włożyć żurawinę, kiedy zacznie pękać dodać kieszonki z newellą, zrumienić z każdej strony. Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 4 Składniki: - 200 g Newelli klasycznej, - 16 plastrów prosciutto, - 2 długi ogórek, - 150 g rukoli, - 1/3 szkl. Aromatyczne kieszonki z Newelli i prosciutto w towarzystwie chrupiących warzyw i sezamowy dresing to pyszne, zdrowe i szybkie danie. Jeśli interesuje cię zdrowe odżywanie, uprawiasz sport lub jesteś na diecie newella powinna się znaleźć w Twoim codziennym menu. Warzywa umyć, odsączyć na sicie, ogórki pokroić w paski obieraczką do warzyw. Więcej informacji o tym ciekawym, zdrowym i smacznym produkcie, (oraz przepisy kulinarne z jego zastosowaniem) znajdziecie tutaj...