Składniki: 800 g karkówki wieprzowej bez kości 1 duża cebula 100 g jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki garam masala 1/4 łyżeczki płatków chilli 2 liście laurowe 2 ziarenka kardamonu 3 łyżki masła klarowanego 3 łyzki posiekanego szczypiorku Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę o boku 3 cm. Włożyć mięso do miski, zalać jogurtem, wsypać imbir,kurkumę, kolendrę, sól, garam masala,płatki chilli, liście laurowe, kardamon, i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać mięso wraz z zalewą , wlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, bardzo często mieszając. Najbardziej podoba mi się zapach przypraw jaki się rozchodzi po kuchni i nie tylko. Po odparowaniu wody mieszać aby mięso zrobiło się przyrumienione (brązowe )