Zrobienie całości to nie więcej niż 2 godziny, przy czym 1 godzina to relaks całkowity, bo siedzisz sobie, czytasz, grasz, oglądasz tv... i czekasz aż ciasto wystygnie :) A dodatek tej właśnie mąki sprawia, że jest wilgotne w smaku, co świetnie komponuje się z czekoladą. To jakaś magia chyba albo są tymi mitycznymi dwiema połówkami, które jak się już spotkają to zostaną ze sobą na zawsze. I można w ten sposób tworzyć powidła z czekoladą, trufle ze śliwką albo takie ciasto jak to. Ciasto jest zrobione z mąki ziemniaczanej, dlatego spokojnie nadaje się dla bezglutenowców. Co jednak najlepsze, że to ciasto wygląda jak tort, nad którym trzeba ślęczeć kilka godzin.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mniammniam.com/Ciasto_bezglutenowa_sliwka_w_czekoladzie-20874p.html