Pyszny i rozgrzewający krem z pieczonej dyni z oscypkiem

Katarzyna
Zupy
30.09.2015 8:25
Pyszny i rozgrzewający krem z pieczonej dyni z oscypkiem

Składniki: ok 1 kg dyni ( obrana bez skórki i bez pestek) 2 czerwone cebule 100 g oscypka 200 ml bulionu ( ja przygotowałam bulion na wędzonce) odrobina świeżego imbiru 100 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek do skropienia prażone pestki dyni do przyozdobienia Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Dynię tniemy na duże kostki i układamy na blasze wyłożonej pergaminem, obok układamy cebule przekrojoną na pół i wszystko skrapiamy oliwą. Następnie dynię i cebulę wrzucamy do garnka i wszystko blendujemy gotujemy na małym ogniu, dodajemy bulion i starty imbir, delikatnie doprawiając. Po ok 20 minutach wrzucamy starty oscypek wszystko mieszamy, aż powstanie ładny krem i doprawiamy do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/09/krem-z-pieczonej-dyni-z-oscypkiem.html