Składniki: - 125 g mąki migdałowej (kupiona tutaj) - 3 białka - 200 g cukru pudru - 30 g cukru - 3 łyżeczki kakao Masa: - 100 g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - 4 łyżeczki nutelli - 2 łyżeczki nalewki czekoladowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Do masy z białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Można ją zatem przechowywać w lodówce, wypiekać w piekarniku, a także myć w zmywarce. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Zresztą nie tylko Silikonowa mata marki Pavoni są także inne świetne rzeczy, które musicie zobaczyć, zajrzyjcie sami!!! Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Silikonowa mata marki Pavoni to kulinarny pomysł na wyjątkową uroczystość. Silikonowa mata marki Pavoni możecie znaleźć na stronie garneczki.pl