Składniki: 1 kość schabowa 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 słoik litrowy ogórków kiszonych 4 średnie ziemniaki 2 łyżki posiekanego koperku 200 ml kwaśnej śmietany 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka majeranku sól pieprz Gotować do miękkości warzyw, a następnie dodać ogórki starte na tarce , sól, pieprz, majeranek i gotować około 7-8 minut . Marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach , ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Zupy gotuję zawsze na wywarze z kości, rosole lub wywarze warzywnym. Do wywaru dodać starte i pokrojone warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/09/zupa-ogorkowa.html