Dietetyczne knedle na bazie twarogu.

Mateusz
Obiad
24.09.2015 10:21
Dietetyczne knedle na bazie twarogu.

Powstałe ciasto można wykorzystać na dwa sposoby : rozwałkować ciasto cienko i za pomocą szklanki wykrajać fragmenty, w które zawijamy nasze śliwki, bądź urywać fragmenty ciasto i za pomocą dłoni formować kulki wypełnione owocami. Składniki: 250g twarogu chudego ( mielonego) 1 jajko 150g mąki 20g cukru waniliowego Szczypta soli 10-20 śliwek węgierek Wykonanie: Na durszlak wykładamy twaróg i pozostawiamy na około 30 minut aby obciekł nadmiar wody w nim zgromadzony. Następnie wstawiamy do gotującej się wody z niewielką ilością soli i gotujemy około 6-8 minut. Następnie rozbijamy jajko, które mieszamy z serem, mąką oraz cukrem i solą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jedzzdrowozyjzdrowofb.blogspot.com/2015/09/dietetyczna-wersja-knedli-twarogowe-ze.html