Składniki Ilość: pełny słoiczek, jak na zdjęciu, ok. 900 g 500 g pieczarek 1 mała czerwona cebula 1 puszka drobnego groszku 3 łyżki gęstego majonezu 3 łyżki majeranku 1 łyżeczka cukru 1/4 łyżeczki soli pieprz do smaku Przygotowanie Pieczarki zetrzeć na tarce na małych oczkach, zasypać solą, lekko ugnieść widelcem i odstawić na 10 minut, żeby puściły soki. Świetnie sprawdzają się one w tym przepisie tworząc udany duet z groszkiem, który z kolei najlepiej smakuje z dodatkiem majeranku. U mnie w domu jada się tę surówkę jako dodatek do mięs lub na kanapkach, stosując ją jako pastę. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zasypać cukrem i odstawić na około 5 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lanika.pl/surowka-z-pieczarek-i-groszku/