Ragout

Małgorzata
Obiad
22.09.2015 23:27
Ragout

Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego boczku 1 łyżka mąki 2 cebule 1/2 szkl wytrawnego białego wina 2-3 łyżki wody 2 łyżki śmietany 4 pomidory smalec sól pieprz 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 2. Kładziemy na patelni z dobrze rozgrzanym tłuszczem, smażymy mieszając. Dodajemy do mięsa razem z posiekaną cebulą, solą i pieprzem. Kiedy delikatnie się zrumieni dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Tak przygotowanego królika podajemy z ryżem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/09/21/ragout/

Małgorzata