Ciasto wzbogaciłam jeszcze borówkami ale można zrobić też wersję bez owoców. składniki: kruche ciasto 3 szklanki mąki pszennej 5 żółtek szczypta soli pół szklanki cukru pudru 250 g schłodzonego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa jogurtowo-kokosowa 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 1000 g jogurtu greckiego (2,5 dużego kubka) 2 opakowania budyniu śmietankowego po 40 g 150g wiórków kokosowych oraz 200 g borówek Przygotować kruche ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części- jedna większa ok 2/3 ciasta a druga mniejsza 1/3 ciasta. Gdy ciasto się schłodzi większą część ciasta zetrzeć na dno przygotowanej blaszki. W jednej misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Na starte ciasto wyłożyć masę jogurtowo-kokosową i ładnie wyrównać. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. Spotkałam wiele przepisów, jedne były ze śmietaną drugie z jogurtem naturalnym inne znowu z jogurtem greckim. Do tego ciasta zabierałam się już dłuższy czas aż w końcu zrobiłam.