Potrzebne nam:- 4 puszki mleka kokosowego (po 165 ml każda)- 400 ml mleka skondensowanego niesłodzonego- 2-3 łyżeczki cukru pudru- 2-3 łyżeczki wiórek kokosowychPrzygotowanie: Otóż mleczko kokosowe musimy umieścić w lodówce na min. 4-5 godzin, żeby na górze puszki zebrała się śmietanka. Wiem, że można kupić mleko kokosowe w puszkach po 400 ml, ale robiąc tak, zmarnujemy pieniądze. Z dużej puszki odzyskamy średnio 200-300 ml śmietanki, natomiast z małej - całość. Gdy już zgęstnieje i nabierze konsystencji śmietany, ubijamy je na puszystą masę jak zwyczajną śmietanę. Tym razem postawiłam na mocno kremowe i bardzo kokosowe lody. Wstawiamy do zamrażalnika i po około 2-3 godzinach mieszamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2015/09/lody-kokosowe-bez-maszynki-i-bez-jajek.html